Exterieur schade

Aanbrengen van accessoires exterieur

Het aanbrengen van accessoires aan het exterieur is niet acceptabel, tenzij het zwaailampen betreft, welke gemonteerd blijven en opgenomen zijn in het leasecontract. Het aanbrengen van een extra antenne of sloten is niet acceptabel.

Beschadiging portiersponningen door veiligheidsgordel

Er kunnen beschadigingen ontstaan aan portiersponningen en deurposten door de veiligheidsgordel. De schade mag door de lak heen zijn maar geen roestvorming of deuken vertonen. Tevens mag de schade niet zichtbaar zijn bij gesloten portieren. Tevens zijn beschadigingen aan de binnenzijde van de (kunststof/lederen) deurpanelen niet acceptabel.

Bumpers en stootlijsten

Lichte schaafschade aan bumpers en stootlijsten is acceptabel, echter zijn gaten, scheuren of vervorming (deuken) niet acceptabel. Indien een trekhaak gemonteerd is, wordt de eventuele uitsparing acceptabel geacht, mits de trekhaak niet gedemonteerd is.

Deurinslagen en parkeerbeschadigingen

Steenslag

Steenslagschade bevind zich doorgaans op de voorzijde van een voertuig; motorkap, voorbumper, grill en de voorzijde van het dak. Afhankelijk van de leeftijd en kilometerstand van een voertuig kan meer steenslagschade ontstaan. Steenslagschade waarbij sprake is van één deukje is acceptabel (mits te repareren middels modelleren), meerdere deukjes in het plaatwerk zijn niet acceptabel.